Egyértelműen a tavasz érkezését jelzi a piacon megjelenő medvehagyma. Igyekszem minél változatosabban felhasználni, készült már belőle levesbetét, kenyérfonat és tésztaétel is.
Ezúttal egy üdítő saláta került az asztalra, amely sült húsok mellé épp úgy tálalható, mint egy szelet ropogós, barna kenyér mellé. Akár húsvétkor.
Hozzávalók:
- 3 db főtt tojás
- 5 dkg füstölt edami sajt
- 3 ek. tejföl
- 2 ek. majonéz
- 1 tk. mustár
- 1 kk. citromlé
- 1 kk. porcukor
- 2 csipet só
- frissen őrölt bors
- kis csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma
Elkészítése:
A tojást megfőzöm, meghámozom és a sajttal együtt, kis kockákra vágom. A medvehagymát vékony csíkokra, az újhagymát karikákra szeletelem. Egy mély tálban összekeverem a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citromlét, majd sózom és borsozom. Végül belekeverem a feldarabolt össztevőket és - frissentartó fóliával letakarva - hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.