Már említettem a húgom máktortáját. Ha elkészíti, mindig nagy sikere van a családban. Gondoltam megosztom veletek ennek a krémes, lágy mákos sütinek a receptjét. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert.
Köszi Hugi! ;)
Próbáljátok ki! Nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók:
- 30 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor
- 2 ek. liszt
- 3 dl habtejszín
- 2 tojás
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra melegítem. A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáöntöm a tejszínt és elkeverem. Egy másik tálban összekeverem a mákot, a lisztet, a sót, a reszelt citromhéjat, végül a tejszínes tojást.
Egy 23 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntöm és 160 fokon, kb. 40-45 percig sütöm. Tűpróbával kell ellenőrizni a közepét, hogy átsült-e. Vigyázni kell, nehogy kiszáradjon!
Ennyi. :)
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.