Granola? Mi is ez valójában? Sült müzli. Tényleg csak ennyi lenne? Dehogy. Egy egészséges, izgalmas reggeli egyik összetevője. Legalábbis biztosan izgalmasabb, mint a natúr zabpehely vagy a belőle készülő "hagyományos" zabkása. Számtalan variációban elkészíthető.
Joghurttal, friss (vagy fagyasztott) gyümölcssel tökéletes választás.
Hozzávalók (nagy adaghoz):
- 100 g nagyszemű zabpehely
- 100 g tökmag
- 70 g napraforgómag
- 80 g kesudió
- 200 g sótlan földimogyoró
- 30 g puffasztott tönköly
- 250 g tönkölypehely
- 50 g lenmag
- 40 g szezámmag
- 80 g kókuszreszelék
- 10 ek. méz
- 1,5 lédús narancs leve
- tetejére: olívaolaj
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra melegítem.
Egy mély tálba teszem a magokat és a kókuszreszeléket. A narancsnak kifacsarom a levét, egy kis tálkába teszem és hozzáadom a mézet. Összekeverem, ráöntöm a magokra és alaposan beleforgatom. Két részletben sütöm. Egy sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsire öntöm, a tetejére olívaolajat spriccelek és 25-30 perc alatt megsütöm. A sütési idő alatt többször átforgatom.
Megkóstolom és ha már úgy érzem, eléggé megpirult, kiveszem és a tepsiben hagyom kihűlni. Miközben hűl, szárad és ropogós lesz.
Csatos üvegbe töltöm és joghurttal, friss vagy fagyasztott gyümölccsel fogyasztom.
Vigyázat! Nagy adag! :) Kb. 2.5 liter granola lesz belőle.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.