Illatos, aromás fűszernövényeket szedtem egy csokorba, majd egy csomag vajjal házasítottam őket. Őszintén mondom, csudajó!
Amellett, hogy végtelenül egyszerű elkészíteni, egy jolly joker lehet a konyhában. Előre elkészíthetjük, és amikor szükséges, előkapjuk a hűtőből.
Mire/mikor használhatjuk:
- pirítós kenyérre, esetleg még egy kis parmezánt is reszelhetünk a tetejére,
- héjában sült burgonyára,
- grillezett húsokra, zöldségekre,
- tejszínes-gombás spagettire.
A kenyérre nyilvánvalóan hidegen kenjük és úgy fogyasztjuk, de a sültekre és a tésztára akkor kell rádobni egy-egy darab, hideg fűszervajat, amikor azok még forróak (de már elkészültek).
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- só
- kis csokor petrezselyemzöld
- maréknyi bazsalikomlevél
- 1-2 szál zellerzöld
- 3-4 szál oregánó
Elkészítése:
A petrezselyem és a zeller zöld leveleit - a zsenge szárakkal együtt - alaposan megmosom, majd egy aprítógépbe teszem. Hozzáadom a megmosott bazsalikom- és oregánóleveleket és összeaprítom. A puha vajhoz keverem az illatos "zöldeket", ízlés szerint sózom és alaposan elkeverem. Felhasználásig hűtőben tartom, de akár le is fagyaszthatom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.