Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Csirkemájpástétom karamellizált hagymával

2015. december 30. - Álom.Íz.Világ.

Az évet nagy baráti társaságban búcsúztatjuk. A szilveszteri lakomára mindenki hoz valamit, így holnap sok-sok finomságot kóstolhatunk. Én - többek között - kenyérre/pirítósra kenhető krémekkel készülök. A tojáskrém mellett csirkemájpástétomot készítek karamellizált hagymával. Csatos üvegbe töltöm, így nem szárad ki és remekül eláll hűtőben.

Pikáns lesz a méztől és a fahéjtól, krémes a vajtól, a kacsazsírtól és a májtól. A karamellizált hagyma pedig kihagyhatatlan összetevője ennek a pástétomnak. 

Vigyázat! Nagy adag! :) Ebből a mennyiségből két csatos üveget töltöttem meg. Sokan leszünk...

 

20151230_130811-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 25 dkg lilahagyma
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál kacsazsír
  • 1-1,5 teáskanál só (ízlés szerint)
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna (nád)cukor

 

20151230_130505-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A hagymát félkarikákra szeletelem és beleteszem egy nagy tálba. A csirkemájat kisebb kockákra vágom és félreteszem. Egy serpenyőben összemelegítem a vajat és 3 evőkanálnyi kacsazsírt, majd ráteszem a szeletelt hagyma felét. Egy picit megsózom. Pár percig, gyakran kevergetve fonnyasztom, majd ráteszem a májat. Teszek rá pár tekerésnyi borsot és jól átforgatom. 6-7 percig sütöm, majd lehúzom a tűzről és állni hagyom. Addig megsózom, előkészítem a fahéjat és a mézet, majd pár perc elteltével ráteszem mindkettőt és alaposan összekeverem. Átöntöm egy mély tálba és botturmix segítségével pépesítem. 

A serpenyőbe beleteszem a maradék, 3 evőkanál kacsazsírt és rádobom a szeletelt hagyma másik felét. Rászóróm a barna cukrot, jól átkeverem és közepes tűzön, hosszú percek alatt karamellizálom. Ha elkészült, két evőkanálnyit félreteszek, a többit belekeverem a májkrémbe. Két darab csatos üvegbe töltöm és a tetejére egy-egy kanál karamellizált hagymát teszek. Jól lehűtöm.

Jó étvágyat!

 

20151230_131124-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr216347884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása