Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Zöldséges-sonkás omlett tortillatekercsben

2015. szeptember 10. - Álom.Íz.Világ.

Ha van otthon néhány darab tortillalapunk, akkor egy tartalmas, színes vacsora gyorsan összehozható. Bár készítettünk már itthon saját kezűleg is, de ezúttal tökéletesen megfelelt az, amit nemrég vettem egy szupermarketben. Szeretem, mert változatosan lehet használni, megtölthetjük sült csirkemellel, fűszeres joghurttal, salátákkal, sajtokkal, számtalan variáció megvalósítható. Már egy ideje ki szerettem volna próbálni omlettel párosítva. Nem rántottával, omlettel! Mivel valamennyi összetevőjét külön-külön is szeretjük, gondoltam együtt, egymásba fonódva sem lehet túl rossz... még hogy rossz, egyenesen imádni való! Ismét egy gyors, rendkívül ízletes vacsora készült. Bár egy hétvégi, nyugis reggelinek is el tudom képzelni.

DSC_1508A   Hozzávalók (2 darabhoz):

  • 2 db tortillalap
  • 6 db tojás
  • 2 db zöldhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg trappista vagy füstölt sajt
  • 10 dkg mini mozzarella sajt
  • só, bors
  • őrölt chilipaprika
  • 4 ek. olívaolaj

  DSC_1512A   Elkészítése:

Az újhagymát és a paprikát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk, a mozzarella sajt levét leöntjük, a trappista vagy füstölt sajtot pedig lereszeljük.

A két tortillához külön-külön készítjük el az omlettet. Két evőkanál olívaolajra rátesszük a felkarikázott hagyma és paprika felét, egy picit megsózzuk, hogy megadja magát. Rátesszük a füstölt sonkát, amivel párszor átkeverjük (ne süssük túl sokáig, mert nagyon sós és száraz lesz) és már jöhet is rá 3 db - enyhén megsózott - felvert tojás. Frissen őrölt borsot és - aki szereti - chilit tekerünk rá.

A tojás tetejére tesszük a mozzarella golyók felét és megszórjuk reszelt sajttal. Továbbra sem keverjük meg, hagyjuk, hogy süljön, szilárduljon magától. Ha a széle már kezd elválni a serpenyőtől, akkor ráteszünk egy fedőt és készre sütjük. Akkor jó, ha megmozgatjuk a serpenyőt és már nem folyik a teteje. A fedőt rajtahagyjuk addig, amíg egy másik, forró, száraz serpenyőben a tortillalap mindkét oldalát átmelegítjük. Kitesszük egy vágódeszkára, rácsúsztatjuk az omlettet és feltekerjük. Egy-két percet állni hagyjuk, majd egy éles késsel kettévágjuk. Egy-egy kisebb darab zsírpapírba tekerjük.

Természetesen, ha van otthon és még belefér, tehetünk még rá rukkolát vagy felszeletelt paradicsomot.

DSC_1495A DSC_1503A  

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7316347838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása