Azért szeretem igazán a tésztaételeket, mert nagyon gyorsan és rendkívül változatosan készíthetők el.
Ez a spagetti hús nélkül került a tányérra, de higgyétek el, még annak sem fog hiányozni belőle, aki el sem tudja képzelni az életét hús nélkül. A tejszín és a sajt miatt tele van tartalommal, a fokhagyma, a kapor és a cukkini pedig frissességet ad hozzá. A cukkinihez mindössze egy zöldséghámozó szükséges, hogy látványos szalagokat szeleteljünk belőle.
Amíg a tészta megfő, elkészül a mártás is.
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 3 ek. olívaolaj
- diónyi vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 db zsenge cukkini
- 4 dl habtejszín
- só, bors
- 1 tk. keményítő (ha szükséges)
- 8 dkg reszelt cheddar sajt
Elkészítése:
A tésztának felteszem a vizet forrni, sót is teszek bele. A vöröshagymát félkarikákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, a megmosott cukkiniből pedig egy zöldséghámozó segítségével szalagokat gyártok. Ha felforrt a víz, beleteszem a spagettit és a csomagoláson feltüntetett főzési időben belül megfőzöm. Nekem ez most 5 perc volt.
Amíg a tészta fő, elkészítem a mártást. Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítem az olívaolajat, hozzáadom a vöröshagymát és egy picit megsózva, megfonnyasztom. Hozzáteszem a vajat és a fokhagymát, végül a cukkinit és a kaprot. Átforgatom és 1-2 perc után már adom is hozzá a tejszínt, majd sózom, borsozom. Ha felforrt, elkeverem benne a reszelt sajt négyötödét, a többit félreteszem a tálaláshoz. Ha nem találom elég sűrűnek a szószt, adok hozzá egy teáskanálnyi keményítőt, amelyet előbb - egy kávéspohárban - egy evőkanál hideg vízzel keverek el. Ha adok hozzá keményítőt, akkor azzal forralni már nem szabad. Amint forrni kezd, lehúzom a tűzről.
Beleforgatom a kifőtt tésztát, tányérra szedem és a maradék reszelt sajttal megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.