Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Fokhagymás spenótos galuska gombával és sonkával

2015. október 01. - Álom.Íz.Világ.

Amikor megláttam a friss, zsenge spenótleveleket a piacon - kivételesen - nem a főzelék jutott először eszembe, hanem a spenótos galuska. Előszeretettel készítem, mert a gyerekek is szeretik. Nem ijednek meg attól, hogy nem a hagyományos "tészta" van előttük. Hát jó, az igaz, hogy a gombával nem nekik kedvezek, de azt ki lehet kerülni, ha nem kedvelik. :) 

Ha esetleg marad másnapra, locsoljuk meg (fokhagymás) tejföllel.

Izgalmas színekben pompázó egytálétel.

 

DSC_1576A

 

Hozzávalók:

  • 6-8 db barna csiperkegomba
  • 20 dkg füstölt sonka

Galuskához:

  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg leveles spenót (a fagyasztott is jó)
  • 20 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • átforgatáshoz: 3 ek. olaj és 3-4 gerezd fokhagyma

 

DSC_1566A

 

Elkészítés:

A friss spenótot megmosom, vastagabb szárát eltávolítom és egy serpenyőben, kevés olajon átforgatom. Csak addig érje hő, amíg összeesik, így könnyebben tudjuk pürésíteni.

A galuskához felteszek vizet egy fazékban, megsózom és öntök bele egy picit olajat. A tésztához a tojásokat felverem, sózom, majd hozzáteszem a pürésített spenótot és a tejet. Belekerül a kétfajta liszt ill. a két evőkanál olaj. Ha túl sűrűnek érzem a tésztát, akkor teszek bele egy pici vizet.

Ha a víz felforrt, beleszaggatom a galuskát, párszor megkavarom. Akkor kész, ha forr és az összes feljött a tetejére. Leszűröm, hideg vízzel átöblítem és félreteszem.

Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olívaolajat melegítek, beleteszem az összezúzott fokhagymát és alaposan átforgatom rajta a spenótos galuskát. Egy másik serpenyőben pár csepp olajra teszem a felcsíkozott füstölt sonkát, majd hozzáadom a  felszeletelt gombát, sózom és borsozom. Ha a gomba megpuhult, összeöntöm a két serpenyő tartalmát és jól átforgatom.

 

DSC_1563A

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6516347848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása