Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Sajtos, ropogós csigatallér

2018. március 25. - Álom.Íz.Világ.

 

Családi recept alapján készítettem ezt a ropogós tallért a lányom szülinapjára, még februárban. Gyermekkoromban a nagynénémnél ettem gyakran ezt a sajtos finomságot, a receptet is tőle kaptam. Vendégvárónak (is) tökéletes!

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 kk. só
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • töltelékhez:
    • 30 dkg (füstölt) trappista sajt 
    • 25 dkg puha vaj
    • őrölt piros paprika

 

 

Elkészítése:

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a margarinnal (vagy vajjal), végül hozzáadjuk a tejet és jól összegyúrjuk. Hat részre, hat kis cipóra osztjuk, majd egyenként vékony, téglalap alakú formára nyújtjuk.     

A töltelékhez a sajtot lereszeljük és a puha vajjal alaposan elkeverjük, majd - ízlés szerint (kb. 1 kávéskanál) - őrölt pirospaprikával ízesítjük és színesítjük. Ezt is hat részre osztjuk.

A téglalapokra rákenjük a vajas, sajtos krémet, majd óvatosan - a lehető legszorosabban - feltekerjük. Folpackba csomagoljuk az így kapott "töltött" rudakat és hűtőbe tesszük. Minél tovább van a hűtőben, annál könnyebben lehet szeletelni. Én ezúttal egy egész éjszakára hidegre tettem. 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kellően lehűtött tésztát 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsi(k)be sorakoztatjuk a csigákat és aranysárgára sütjük. Figyelni kell, mert gyorsan sül!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5516348096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása