Brownie. Bárhol, bármikor, bármivel.
A gyerekeimnek most már nem csak az egyik legnagyobb kedvence, hanem azt is elmondhatják magukról, hogy önállóan elkészítették ezt a finomságot. Anyák napjára leptek meg vele. Gondoltak egyet, kerestek egy egyszerűen elkészíthető sütit és megcsinálták. Nem jutottam szóhoz... ❤
Dübörög az eperszezon, így ezúttal én ezt a gyümölcsös változatot keszítettem el. Tejszínhabbal és friss gyümölccsel tálalva az igazi.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 8 dkg darált dió
- 2 ek. sötét kakaópor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 db tojás
- 15 dkg nádcukor
- 30 dkg eper
- tálaláshoz: 15 db eper, 5 dl habtejszín, porcukor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra melegítem. Az epret megmosom, lecsepegtetem és felszeletelem.
A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztom, majd hűlni hagyom. A tojásokat a cukorral - egy robotgép segítségével - habosra keverem. Egy másik tálba belemérem a lisztet, hozzáadom a sütőport, a kakaóport és elkeverem.
A tojásos, cukros masszához hozzáadom a vajas csokoládét, összevegyítem, végül 3-4 részletben beleforgatom a kakaós lisztet, majd utolsó lépésként a darált diót.
Sütőpapírral kibélelek egy 30x20 cm-es tepsit, beleöntöm a masszát, rásorakoztatom az eperszeleteket és 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.