Annyiszor, de annyiszor elkészítettem már ezt a túrós sütit. De még mindig tudom úgy variálni, hogy legyen benne valami újdonság az eddigiekhez képest.
Ezúttal búzadara nem, de tejföl került bele, a lisztet teljes kiőrlésű tönkölylisztre, a margarint vajra, a porcukrot pedig finomítatlan nádcukorra cseréltem. A tojások fehérjét habbá vertem. (Ez utóbbi mozdulat először kimaradt a receptleírásból, utólag pótoltam.)
Ami nem változott, imádjuk! Hidegen, melegen, reggel, délben, este... :)
Hozzávalók:
- 1 kg krémes tehéntúró
- 10 dkg tejföl
- 15 dkg vaj (+ a forma kikenéséhez)
- 8 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (+ a forma beszórásához)
- 15 dkg nádcukor
- 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
- 5 db tojás
- csipet só
- 1 mk. vaníliapaszta
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.
A robotgép táljába teszem a túrót, a felkockázott, lágy vajat, a tojások sárgáját, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót (kivéve a lisztet és a tojáshabot) és a gép segítségével simára, krémesre keverem. Belekanalazom a lisztet és azzal is alaposan összekeverem, hogy egy homogén masszát kapjak. Utolsó lépésként óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy 40x25 cm-es tepsit kivajazok, majd liszttel behintem. Ebbe öntöm a túrós masszát, elegyengetem.
30 perc alatt megsütöm.
Porcukorral megszórva, hidegen és melegen is tálalható, de talán langyosan a legfinomabb. :)
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.