Meglátni és megszeretni.
Na jó, eddig is szerettem a japánszilvát, de most, amint megláttam, tudtam, hogy ebből bizony isteni fahéjas, szilvás pite lesz. Méghozzá egy gyönyörű színű, szaftos, gyümölcsös sütemény, amelynek végül egy könnyű állagú, joghurtos tésztát választottam.
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 13 dkg (görög) joghurt
- 1 db lime reszelt héja
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 kg japánszilva
- 2 kávéskanál fahéj
- tetejére: porcukor
Elkészítése:
A szilvát megmosom és szeletekre vágom, majd megszórom fahéjjal és félreteszem.
A sütőt 170 fokra melegítem, és egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral.
A sütőport összekeverem a liszttel, a puha vajat pedig - egy mély tálban - a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom egyesével a tojásokat, majd váltakozva belekanalazom a sütőporos lisztet és a joghurtot. Végül belereszelem a zöldcitrom héját.
A sütőpapíros tepsibe öntöm a tésztát, a tetejére pedig egyenletesen ráterítem a fahéjas szilvaszeleteket.
40 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt meghintem porcukorral.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.