Pár perc alatt elkészíthető édességet szerettem volna készíteni. Volt itthon egy doboz mascarpone és a legutóbbi tiramisu készítésekor kimaradt pár darab babapiskóta. Ez adta az ötletet, hogy valami poharas édesség legyen belőle, amely vendégvárónak sem utolsó. Amellett, hogy igazán kalóriadús desszertről van szó, legalább annyi mentsége van (az íze mellett!), hogy hozzáadott plusz cukor - a nutellában lévőn kívül - már nem került bele. :)
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek. nutella
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg babapiskóta
- 1-1,5 dl kávé
- tetejére: cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Lefőzök egy adag kávét, kiöntöm egy tálba és hűlni hagyom. A mascarponét a nutellával habosra keverem, a tejszínhabot pedig - robotgép segítségével - kemény habbá verem. A habból 2 evőkanálnyit hozzáadok a krémes masszához, ezzel lazítom a krémet.
Előveszek négy darab "széles szájú" poharat. A babapiskótákat félbetöröm és mindkét oldalát megforgatom a kávéban, majd a poharak aljára teszek négy darabot. Következik a krém, majd ismét négy fél darab kávés piskóta és ismét a krém. A tetejére tejszínhabot teszek, majd megszórom cukrozatlan kakaóporral.
Külön cukrot semmibe sem tettem, szerintem ugyanis a nutella édessége éppen elég.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.