Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Nutellás-kávés pohárkrém pár perc alatt

2015. november 29. - Álom.Íz.Világ.

Pár perc alatt elkészíthető édességet szerettem volna készíteni. Volt itthon egy doboz mascarpone és a legutóbbi tiramisu készítésekor kimaradt pár darab babapiskóta. Ez adta az ötletet, hogy valami poharas édesség legyen belőle, amely vendégvárónak sem utolsó. Amellett, hogy igazán kalóriadús desszertről van szó, legalább annyi mentsége van (az íze mellett!), hogy hozzáadott plusz cukor - a nutellában lévőn kívül - már nem került bele. :)

 

DSC_0414A

 

Hozzávalók:

      4 adaghoz

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 ek. nutella
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1-1,5 dl kávé
  • tetejére: cukrozatlan kakaópor

 

DSC_0421A

 

Elkészítése:

Lefőzök egy adag kávét, kiöntöm egy tálba és hűlni hagyom. A mascarponét a nutellával habosra keverem, a tejszínhabot pedig - robotgép segítségével - kemény habbá verem. A habból 2 evőkanálnyit hozzáadok a krémes masszához, ezzel lazítom a krémet.

Előveszek négy darab "széles szájú" poharat. A babapiskótákat félbetöröm és mindkét oldalát megforgatom a kávéban, majd a poharak aljára teszek négy darabot. Következik a krém, majd ismét négy fél darab kávés piskóta és ismét a krém. A tetejére tejszínhabot teszek, majd megszórom cukrozatlan kakaóporral.

Külön cukrot semmibe sem tettem, szerintem ugyanis a nutella édessége éppen elég. 

 

DSC_0423A

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7916347874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása