Leszögezem, semmi ördöngösség.
A múlt hétvégén barátokat vártunk egy kora esti beszélgetésre. Nyári este, egy finom fröccs, friss túrós pogácsa és bagett, kenhető szendvicskrémek. Készítettem márványsajtos, tojás- és padlizsánkrémet, valamint egy "új" tonhalkrémet. Ez utóbbit eddig mindig tejföllel párosítottam, de ezúttal, amikor a bolt polcán megláttam a friss, kenhető krémsajtot tudtam, hogy a tonhalnak ma ez lesz a párja. Ízletesebb és az állaga is ideális, sokkal masszívabb, mint a tejfölös változat.
Hozzávalók (kis adag):
- 15 dkg tonhalfilé
- 20 dkg natúr krémsajt
- só
- bors
- pici fej lilahagyma
- citromlé
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba teszem a tonhalfilét és villával óvatosan szétnyomkodom. Beleteszem a krémsajtot, az apró kockákra vágott lilahagymát, sózom, borsozom, elkeverem, végül pedig pár csepp citromlével ízesítem. Tálalásig - frissentartó fóliával letakarva - hűtőbe teszem.
Friss kenyérszeletekre kenem a tonhalkrémet, majd megszórom valamilyen maggal, én ezúttal a fekete szezámmagot választottam. A tetejét friss salátával, paradicsommal díszítem.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.