Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

A túrós batyu második élete - egy ínycsiklandó felfújt

2020. július 28. - Álom.Íz.Világ.

Nagyon ritkán fordul az elő, hogy találok egy receptet, eldöntöm, hogy elkészítem és mindez meg is valósul egy nap alatt. Az meg pláne ritka, hogy rögtön blogbejegyzés is legyen belőle. :)

Mindez persze azt jelenti, hogy ez az ötlet/recept nagyon betalált. Szóval az eredeti receptet itt találtam. Persze, változtattam rajta, mert úgy éreztem tejszínnel sokkal kerekebb lesz a történet. Leginkább a máglyarakáshoz hasonlít az állaga, még talán az íze is. Nekünk bejött. 

 

 

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű túrós batyu
  • 4 db nagyobb méretű tojás
  • 2 ek. cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg puha vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek zsemlemorzsa + diónyi vaj
  • 4-5 ek. sűrű (akár gyümölcsdarabos) lekvár
  • tálaláshoz: porcukor

 

 


Elkészítése:

A sütőt bekapcsolom 180 fokra, és egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat kivajazok, és beszórom azt zsemlemorzsával. Félreteszem. 

A tojásokat ketté választom, a fehérjét a két evőkanál kristálycukorral lágy habbá verem.  A tojások sárgáját egy nagyobb méretű, mély tálban a vaníliás cukorral és a lágy vajjal kikeverem. Majd hozzáadom a tejszínt és a tejet, végül pedig beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 

A túrós batyukat négybe vágom és beleteszem a tojásos masszába. Összekeverem, és pár percig állni hagyom. Miután megszívta magát, átszedem a sütőtálba, a tetejére pedig lekvárt kanalazok. Én ezúttal meggy-cseresznye lekvárt használtam. Szerintem csodálatos!

Az előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütöm. Porcukrozom, majd melegen tálalom.

Már azt is tudom, legközelebb szilvalekvárral próbálom.

Jó étvágyat!

 

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3216348146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása