Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Csokoládétorta csokis-kekszes krémmel, 30 perc alatt.

2019. október 06. - Álom.Íz.Világ.

Na jó, összeállítással együtt van az 35 perc is. :)

Van az úgy néha, hogy ránk tör az édességéhség. Ilyenkor mindegy mi, csak legyen valami édes falat kéznél. Ez most annyiban más volt, hogy kimondottan valami süteményt kívántunk... :) Na de vasárnap délután? Csakis olyan jöhet szóba, amely gyorsan elkészül és minden hozzávaló van itthon. 

A receptet rövid idő alatt ki is találtam: egy villámgyors svéd csokitorta, és egy egyszerű csokis mascarpone-s krém. Mascarpone nincs mindig itthon, de ezúttal a hűtőben várakozott egy doboz arra, hogy végre felhasználjam.

Amellett, hogy isteni finom, praktikus is ez a sütemény, mert amíg a torta a sütőben van, el tudom készíteni a krémet.

 

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 18 dkg nádcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
  • 4 ek. sötét kakaópor
  • krémhez:
    • 50 dkg mascarpone
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 12 dkg ropogós keksz (pl. zabkeksz)

 

 

 

Elkészítése:

A sütőt 160 fokra (alul-felül sütés) melegítem.

Robotgép segítségével a tojásokat a cukorral habosra keverem, a lisztet pedig a sóval és a sötét, cukrozatlan kakaóporral összevegyítem. A vajat felolvasztom, majd beleteszem az összetördelt étcsokoládét és addig kevergetem, amíg az teljesen elolvad.

A cukros tojáshoz adom a kakaós lisztet (továbbra is a robotgép dolgozik), végül pedig hozzáöntöm a csokis vajat is. Sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába öntöm a masszát és az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm. 

 

 

 

Amíg a torta sül, elkészítem a krémet. A mascarponét a robotgép segítségével fellazítom, a darabokra tördelt csokoládét pedig gőz felett megolvasztom. A folyékony csokit hozzáadom a mascarponéhoz és alaposan elkeverem. A ropogós zabkekszet aprítógépbe teszem és (nem tökéletesen apróra, inkább nagyobb szemcsésre) ledarálom. Félreteszek 1-1,5 kanálnyi morzsát a díszítéshez, a többit belekeverem a csokis masszába.

A tortát kihűtöm és rákanalazom a csokoládés sajtkrémet, végül megszórom a kekszmorzsával. Díszítésképpen még "megcsíkozhatjuk" olvasztott csokival, amelybe pár csepp olajat is tehetünk, hogy folyékonyabbá váljon.

Jó étvágyat!

 

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1116348118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása