Csirkehús, joghurt, fűszerkeverék, zsemlemorzsa, szezámmag. Mindössze ennyi alapanyag kell ahhoz, hogy egy nagyon egyszerű, mégis különleges ebédet hozzunk össze. De akár vendégeket is kínálhatunk vele. A falatokba szúrjunk egy-egy fogpiszkálót és már mehet is asztalra.
Ha nem találtok tandoori masala fűszerkeveréket, helyettesítsétek curryvel/kurkumával és zúzott fokhagymával.
Hozzávalók:
- 70 dkg filézett csirkecomb
- só
- 3 dl natúr joghurt
- 1,5 tk. tandoori masala fűszerkeverék
- panírozáshoz: zsemlemorzsa, szezámmag
- kisütéshez: napraforgóolaj
Elkészítése:
A megmosott csirkecombokat nagyobb kockákra vágom. Ha lesznek leeső, kisebb részek, az sem baj. Így legalább mindenki megtalálja a kedvére valót.
A joghurtot összekeverem a fűszerkeverékkel. A húst megsózom, majd beleteszem a fűszeres joghurtba. Alaposan átforgatom és folpackkal lezárom. Egy éjszakára hűtőbe teszem (persze elég neki pár óra is). Előkészítek egy szögletes jénai tálat, beleöntöm a zsemlemorzsát és a szezámmagot. A pácolt húst megforgatom a magos morzsában és forró olajban kisütöm.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.