Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Fűszeres joghurtban pácolt csirkefalatok szezámmagos bundában

2016. október 24. - Álom.Íz.Világ.

Csirkehús, joghurt, fűszerkeverék, zsemlemorzsa, szezámmag. Mindössze ennyi alapanyag kell ahhoz, hogy egy nagyon egyszerű, mégis különleges ebédet hozzunk össze. De akár vendégeket is kínálhatunk vele. A falatokba szúrjunk egy-egy fogpiszkálót és már mehet is asztalra.

Ha nem találtok tandoori masala fűszerkeveréket, helyettesítsétek curryvel/kurkumával és zúzott fokhagymával.

 

 

dsc_0478-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkecomb
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1,5 tk. tandoori masala fűszerkeverék
  • panírozáshoz: zsemlemorzsa, szezámmag
  • kisütéshez: napraforgóolaj

 

dsc_0440-adjust-contrast-cut

 

Elkészítése:

A megmosott csirkecombokat nagyobb kockákra vágom. Ha lesznek leeső, kisebb részek, az sem baj. Így legalább mindenki megtalálja a kedvére valót. 

A joghurtot összekeverem a fűszerkeverékkel. A húst megsózom, majd beleteszem a fűszeres joghurtba. Alaposan átforgatom és folpackkal lezárom. Egy éjszakára hűtőbe teszem (persze elég neki pár óra is). Előkészítek egy szögletes jénai tálat, beleöntöm a zsemlemorzsát és a szezámmagot. A pácolt húst megforgatom a magos morzsában és forró olajban kisütöm. 

Jó étvágyat!

 

dsc_0451-adjust-contrast

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3616347984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása