A céklák már egy ideje arra várnak, hogy felhasználjam őket. Sütöttem már tepsiben többször is, ezúttal a "fóliás" változatot próbáltam ki. Az alma-cékla-feta sajt hármast korábban már teszteltem, akkor nagy sikert aratott. Ezúttal is mézes-balzsamecetes öntet került rá, a csíra már csak hab volt a tortán.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cékla
- 4 ek. olívaolaj
- 3 tk. méz
- 3 ek. balzsamecet
- 2 db alma
- pár csepp citromlé
- 20 dkg feta sajt
- 1 maréknyi brokkolicsíra
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítem. 4 db alufóliadarabot készítek elő, amelyek közepére 1-1 ek. olívaolajat teszek. A céklákat megmosom, félbevágom és - lapos felével lefelé - az alufóliára teszem, majd becsomagolom.
A sűtőrácsra teszem a négy kis csomagot és egy óra alatt megsütöm. Egy óra elteltével kiveszem a céklát és a fóliában hagyom kihűlni. Meghámozom, majd kis kockákra vágom őket. Rákanalazom a mézet és a balzsamecetet, alaposan összekeverem.
Az almát meghámozom, kockákra vágom és pár csepp citromlével meglocsolom. A feta sajtot szintén kis kockákra vágom.
Egy tálba egymásra halmozom az összetevőket, a tetejére csírát szórok.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.