Kívül ropogós, belül ragacsos, nagyon csokis és liszt nélkül készül. Kell ennél több? :) A lisztet darált mogyoróval és dióval helyettesítettem, az eredmény önmagáért beszél.
...és nem kell órákat tölteni a konyhában!
Hozzávalók:
- 33,5 dkg étcsokoládé (legalább 50-60 %-os)
- 33,5 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 15 dkg darált mogyoró
- 22,5 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra bekapcsolom. A diót és a mogyorót egy aprítógép segítségével finomra őrlöm.
Egy mély üvegtálba teszem az összetördelt csokoládét és a felkockázott vajat. Gőz felett felolvasztom, majd belekeverem a cukrot és hűlni hagyom. Beleteszem az elkevert tojás, majd a darált diót és mogyorót.
Egy sütőpapírral bélelt (kb. 30x20-as) tepsibe öntöm és az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.