Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Dobjuk fel az unalmas reggeliket! Joghurtos pohárkrém

2020. március 26. - Álom.Íz.Világ.

 

A legutóbbi bejegyzésem már arról szólt, hogy a suli (és nem oktatás) nélkül maradt gyerekek reggelijét miként lehetne egy picit variálni. Akkor a csíkos kalácsot készítettem el, most egészen mást mutatok.

Én a munkahelyre csatos üvegben szoktam vinni hasonló reggelit. Akár fagyasztott, akár friss gyümölcsből készül, izgalmas napindító, amit a krémes görög joghurt, a fanyar bogyós gyümölcsök és a ropogós granola garantál. A gyümölcsöntetet előző este elkészítem, hűtőbe teszem, másnap reggel pedig poharakba rétegezem az összetevőket. A granolát korábban készítettem, ami azóta egy óriási csatos üvegben várja, hogy belekerüljön pl. egy ilyen isteni finomságba. 

 

 

Hozzávalók:

4 pohárhoz

 

 

Elkészítése:

A gyümölcsöntetet előző este elkészítem, vagyis egy nyeles kislábasban felteszem a fagyasztott gyümölcsöt, a nádcukrot és a citromlevet főzni. Pár percig forralom, majd lehúzom a tűzről, kihűtöm és éjszakára a hűtőbe teszem. 

Másnap reggel előkészítek 4 poharat, az aljára ropogós granolát teszek, majd a krémes görög joghurt következik, végül pedig a lehűtött gyümölcsöntetből kanalazok rá. A tetejére még szórok egy keveset a "pirított  müzliből". Egyébként a joghurtba kerülhet méz, de akár vaníliás cukor is. Nekünk elég az öntetben lévő édesség.

Véleményem szerint végtelenül egyszerű, mégis izgalmas összeállítás.

Jó étvágyat!

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6216348132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása