Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Tejszínes gombaleves medvehagymás galuskával

2015. április 14. - Álom.Íz.Világ.

Amikor a piacon megvettem a medvehagymát és a szép barna csiperkegombát, még nem tudtam, mi lesz belőle. Azt tudtam, hogy a vaníliás sült tejberizs mellé valami tartalmas, laktató leves kell.

 

DSC_0226

Hozzávalók:

  • 5 db barna csiperkegomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • tárkony
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. liszt

Galuskához:

  • 1 csomag medvehagyma (kb. 5 dkg)
  • 1 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • kevés tej/víz
  • 1 tk. olaj

DSC_0231

Elkészítés:

A apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd a vékony (nagy) szeletekre vágott gombát. Felengedem vízzel (vagy húslevessel), sózom, borsozom és teszek bele 2 teáskanál tárkonyt. Amíg fő a leves, összeállítom a galuskatésztát. Ehhez egy tojásból, pici sóból, négy evőkanál lisztből és annyi folyadékból (tejből vagy vízből), amennyit felvesz, könnyű galuskatésztát készítek. A végén hozzáadom a megmosott, apróra vágott medvehagymát és jól elkeverem benne egy teáskanál olaj társaságában. Amint megpuhultak a zöldségek, evőkanállal közepes méretű galuskákat szaggatok a levesbe.

Amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, elkészítem a habarást. Ehhez egy evőkanál lisztet egy deciliter tejszínnel és egy kevés levessel csomómentesre keverek, majd beleöntöm és pár percig forralom. Leveszem a tűzről és ráteszem a fedőt.

Aki szeretne, tálaláskor tehet bele pár csepp citromlevet vagy egy szelet citromkarikát is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516347732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása