Még mindig van mit mutatnom a szülinapi menüsorból. Arra a svédasztalra készítettem egy - számomra - új fogást is. Most először próbáltam összehozni egy palacsintába tölthető gombakrémet. Legutóbb a húsos, töltött változat olyan nagy sikert aratott, hogy azt gondoltam, érdemes lenne folytatni ezt a "hagyományt". Még amikor nekikezdtem sem tudtam pontosan, mi lesz ebből. Kipakoltam a konyhapultra a friss gombát, az újhagymát, a bacont és a tejszínt.
Hozzávalók:
- 12 db sós palacsinta
- 70 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- 10 dkg kockázott húsos szalonna (császár) vagy sonka
- 6 szelet bacon
- só, bors
- tetejére: 2 ek. tej, 10 dkg márványsajt
Elkészítése:
A gombát megmosom, majd a sonkához/húsos szalonnához hasonlóan felkockázom. Előveszek egy serpenyőt, beleteszem a vajat, majd a megmosott, felkarikázott újhagymát rászórom. Beleteszem a kockázott szalonnát (én ezúttal húsos, füstölt-főtt császárt vettem) is. Egy-két perc pirítás után rádobom a gombát, sózom, borsozom és kb. 6-7 percig sütöm, majd ráöntök 1 dl tejszínt. Ha felforrt, átöntöm egy tálba és botmixer segítségével pépesítem. Kihűtöm.
A frissen kisütött palacsintába töltöm a tölteléket úgy, hogy a palacsinta közepébe teszek 2 evőkanálnyit, elsimítom, behajtom a palacsinta két oldalát, majd feltekerem és fél szelet bacont hajtok köré. Kivajazott sütőformába sorakoztatom és meglocsolom a tejföllel kikevert márványsajttal. 180 fokos sütőbe teszem.
Akkor jó, ha ropogós a bacon, a sajt pedig megolvad a tetején.
Ha szereted az édes/sós töltött palacsintákat, nézd meg ezeket is:
- https://alomizvilag.blog.hu/2015/05/06/epres-turos_palacsinta_mascarponeval
- https://alomizvilag.blog.hu/2015/11/25/duplan_sajtos_husos_palacsinta
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.