Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Epres-túrós palacsinta mascarponéval

2015. május 06. - Álom.Íz.Világ.

Hétvégén a piacon nemcsak friss zöldségeket és gyümölcsöt vásároltam, kaptam friss, krémes tehén- és gomolyatúrót. A gomolyát bekaptuk, mint a legyet...

A tehéntúróval más terveim voltak. Indul ugyanis az eperszezon és szerintem ez az egyik olyan gyümölcs, amellyel rendkívül jó és változatos "párosokat" lehet összehozni. 

 DSC_0764

 

Hozzávalók:

Palacsintatésztához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 9 dl tej
  • 3 dl szódavíz (buborékos ásványvíz)
  • 1 ek. olaj (+ a sütéshez)

Krémhez, öntethez:

  • 20 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 50 dkg eper, ebből
    • 30 dkg a krémbe
    • 20 dkg az öntethez (püréhez)
  • 3 ek. porcukor
  • 1/2 vaníliarúd magjai

 

Elkészítés:

A palacsintatésztához a tojásokat a sóval és a cukorral összekeverjük, majd a liszttel és a tej felével csomómentesre keverjük. Utána hozzáadjuk a maradék tejet és a szódavizet. Én a legvégén teszek bele egy evőkanál olajat is. 

Amíg a tészta pihen egy kicsit, összeállítom a tölteléket. 

 DSC_0768

 

Ehhez a túrót villával összetöröm, hozzákeverem a mascarponet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Ha már szépen keverhető, homogén, akkor hozzáadom a 30 dkg, apróra kockázott epret. A maradék epret pedig összeturmixolom és félreteszem. A krémhez még lehetne adni reszelt citromhéjat is, mivel azonban így sem túl édes , én most kihagytam.

 A palacsintákat teflonserpenyőben, pici olaj hozzáadásával kisütöm, majd megtöltöm a töltelékkel és négybe hajtom. Meghintem porcukorral és öntök rá az eperpüréből.

 DSC_0761

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8216347752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása