Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Duplán sajtos, húsos palacsinta

2015. november 25. - Álom.Íz.Világ.

Tisztában vagyok vele, ha palacsintát sütök, akkor a gyerkőcöknek nagy-nagy örömöt tudok szerezni egy-egy hétvégén. A kislányomnál nyerő volt ez a húsos, töltött variáció, a fiam marad az édes változatnál... :)

 

DSC_0403A

 

Hozzávalók:

Palacsintatésztához

  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • 1 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • sütéshez: napraforgóolaj

Töltelékhez

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg reszelt sajt (pl. trappista)

Tetejére

  • 5 ek. tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

 

DSC_0410A

 

Elkészítése:

Ebből a mennyiségből 8 nagyobb vagy 12 kisebb (sós) palacsintát sütök. A töltelékhez a hagymát apró kockákra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús megpuhult, megszórom pirospaprikával és felengedem egy bögre vízzel. Hozzáteszem a krémsajtot, végül beleforgatom a reszelt sajt 3/4-ét. A palacsintákat megtöltöm úgy, hogy a közepére helyezek kb. két evőkanálnyi (palacsinta méretétől függő mennyiségű) masszát és előbb a két szélét behajtom, majd ezek után feltekerem. Egy hőálló tálba sorakoztatom a palacsintákat.

A sajtkrémes-húsos töltelék serpenyőjébe beleteszem a tejfölt, beleforgatom a reszelt sajtot, átmelegítem (ha szükséges, hígításképpen egy pici vizet öntök hozzá), majd ráöntöm a palacsintára. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon összesütöm.

 

DSC_0406A

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7816347872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása