Holnap az ünnepi asztalra - a laktató főétel után - pohárdesszert kerül. Nagyjából már megvolt a fejemben, hogyan teszem össze, de ma ki is próbáltam, hogy lássam, milyen az összhatás. Jelentem, jó. Nagyon jó! :)
Villámgyorsan elkészül és lehet foglalkozni az ebéd/vacsora többi összetevőjével.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 25 dkg gesztenyemassza (ezúttal lehet cukrozott)
- 2-2,5 dl habtejszín
- 2 tk. porcukor
- 3-4 evőkanál mascarpone
- 15 dkg fagyasztott - piros - gyümölcskeverék
- 3 ek. barna (nád)cukor
- fél citrom leve
- 4 db csokis pöffeteg vagy mézes puszedli vagy csokis keksz (a lényeg, hogy ropogós legyen)
Elkészítése:
A gesztenyemasszát villával összetöröm, majd a mascarponéval simára keverem. A tejszínt habbá verem 2 teáskanál porcukorral és a gesztenyés krémhez adok 5 evőkanálnyit, ezzel lazítom a krémet. A fagyasztott gyümölcsöket egy edényben a nádcukorral összeforralom, belefacsarom a fél citrom levét, majd hagyom kihűlni.
Előveszem a poharakat, amelynek aljába - ezúttal - a pár napja kisült, összetördelt csokis pöffeteg kerül. Azért választottam ezt, mert kívül ropogós, így a desszertben jól kiegészíti egymást a ropogós alj, a krémes közép, a savanykás "emelet" és végül a selymes hab.
A csokis aljra egy-egy nagy evőkanálnyi krémet teszek, majd következik a gyümölcsös szósz, végül egy evőkanálnyi tejszínhabbal koronázom meg.
Fogyasztás előtt jól lehűtöm.
Jó étvágyat!