Szilvát vettem a piacon azzal a céllal, hogy gyümölcsös piskótát sütök belőle. Azután jött egy ötlet, hogy a gulyásleves mellé mennyire jól menne a palacsinta, ráadásul imádják a gyerekek. Bár, kérdem, melyik gyerkőc nem szereti a palacsintát?! :)
Szerintem a szilvához nagyon illik a fahéj, a palacsintához pedig a fahéjas szilva...
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 3 dkg vaj
- 80 dkg szilva
- 1 tk. fahéj
- 3 ek. nádcukor
- tetejére: 2-3 ek. tejföl, 1 ek. porcukor, 1 maréknyi dió, 1 ek. nádcukor
Elkészítése:
12 darab palacsintát készítek.
A szilvát megmosom, eltávolítom a magját és negyedekre vágom. Előveszek egy serpenyőt, amelyben megolvasztom a vajat, majd ráteszem a fahéjjal összekevert szilvát. Rászóróm a barna cukrot és pár percig párolom, majd forralom. Kihűtöm.
A palacsintákba 2-2 evőkanálnyi szilvát teszek, majd négybe hajtom és belesorakoztatom egy sütőtálba. Ha marad egy kevés töltelék, hozzáadom a tejfölt, a porcukrot (el is hagyható) és alaposan összekeverem, majd a palacsintákra öntöm.
A tetejére - nádcukorral elkevert - durvára vágott diót szórok. (A diót előtte száraz serpenyőben meg lehet pirítani.)
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt átforrósítom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.