Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Csúsztatott palacsinta

2015. szeptember 27. - Álom.Íz.Világ.

Gyerekkorunkban, amikor anyukám csúsztatott palacsintát készített az olyan volt, mint egy ünnep. :) Vitathatatlan, ez több mint egy palacsinta és nem csak a szó szoros értelmében. :)

 

DSC_1538A

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3 db tojásfehérje (elhagyható)
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 7,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • tölteléknek: darált dió, kristálycukor, sárgabaracklekvár (ízlés szerint)
  • olaj (kisütéshez)

 

DSC_1540A

 

Elkészítése:

 A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Én a fagyasztóból kivettem +3 tojásfehérjét, így még könnyebb lett a tészta.

A tojások sárgáját a lágy vajjal, a csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kétfajta lisztet összevegyítjük és a tejjel felváltva a tojásos-vajas masszához adjuk. A tojáshabot óvatosan, néhány lassú mozdulattal belekeverjük.

Előkészítjük a tölteléket: a darált dióhoz - ízlés szerint - kristálycukrot adunk és jól elkeverjük. A baracklekvárt is odakészítjük magunk mellé.

A palacsintasütőbe pár csepp olajat teszünk, merőkanállal beleterítjük a masszát és közepes erősségű hőfokon megsütjük az egyik oldalát. Nem fordítjuk meg, hanem egyből egy tányérra csúsztatjuk és megszórjuk a cukros dióval. A következő palacsintát ugyanígy elkészítjük, majd megkenjük baracklekvárral. Így folytatjuk addig, amíg al nem fogy a masszánk.

 

DSC_1543A

 

DSC_1551A

DSC_1548A

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3016347842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása