Gyerekkorunkban, amikor anyukám csúsztatott palacsintát készített az olyan volt, mint egy ünnep. :) Vitathatatlan, ez több mint egy palacsinta és nem csak a szó szoros értelmében. :)
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 db tojásfehérje (elhagyható)
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 7,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- tölteléknek: darált dió, kristálycukor, sárgabaracklekvár (ízlés szerint)
- olaj (kisütéshez)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Én a fagyasztóból kivettem +3 tojásfehérjét, így még könnyebb lett a tészta.
A tojások sárgáját a lágy vajjal, a csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kétfajta lisztet összevegyítjük és a tejjel felváltva a tojásos-vajas masszához adjuk. A tojáshabot óvatosan, néhány lassú mozdulattal belekeverjük.
Előkészítjük a tölteléket: a darált dióhoz - ízlés szerint - kristálycukrot adunk és jól elkeverjük. A baracklekvárt is odakészítjük magunk mellé.
A palacsintasütőbe pár csepp olajat teszünk, merőkanállal beleterítjük a masszát és közepes erősségű hőfokon megsütjük az egyik oldalát. Nem fordítjuk meg, hanem egyből egy tányérra csúsztatjuk és megszórjuk a cukros dióval. A következő palacsintát ugyanígy elkészítjük, majd megkenjük baracklekvárral. Így folytatjuk addig, amíg al nem fogy a masszánk.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.