Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Színes zöldségek serpenyőben tojással és baconnel

2015. augusztus 17. - Álom.Íz.Világ.

Az alaphelyzet a következő: utazás előtti csomagolás, a hűtőben már csak pár darab élelmiszer várja, hogy mi lesz a sorsa és az idő rövid, nagyon rövid. Olyan ebéd kell, ami gyorsan kész van, nem kell vele sokat foglalkozni és nem utolsósorban kevés mosatlan edénnyel jár.

A hűtőben van egy bontatlan csomag  bacon, pár darab tojás, a mélyhűtőben pedig - mindig van egy biztonsági tartalék - vegyes, színes zöldségkeverék (sárgarépa, brokkoli, karfiol), egy pici vaj, a kamrában pedig pár darab burgonya. Ennyi.

... és közben lehet csomagolni.

DSC_0651A

 

Hozzávalók:

  • 45 dkg vegyes, fagyasztott zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, sárgarépa)
  • 15 dkg burgonya
  • 10 dkg bacon (a másik 10 dkg folpackba, majd alufóliába csomagolva, feliratozva megy a mélyhűtőbe)
  • 5-6 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • só, bors

 

DSC_0646A

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítem. Egy közepes méretű serpenyőbe beleteszem a vaj felét, az apró kockákra vágott burgonyát és a fagyasztott zöldségeket. Sózom, borsozom, majd a tetejére rászeletelem a vaj másik felét. Beteszem a sütőbe és legközelebb akkor veszem ki, amikor a zöldségek már kellően megpuhultak. Ekkor ráteszem a baconszeleteket és pár percre visszateszem a sütőbe, csak annyi ideig, hogy a szalonna szép ropogósra süljön. Utolsó lépésként a tojásokat felverem egy mélyebb tálban, egy pici sót adok hozzá (nem sokat, mert a bacon már sós) és ráöntöm a sült zöldségekre. A forró sütőben pár perc alatt készre sütöm.

 

DSC_0655A

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1516347828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása