A nyári nagy melegben, ha nem muszáj, nem töltök hosszú órákat a konyhában. Igyekszem olyan menüt kitalálni, amelynek legalább az egyik része gyorsan, könnyen elkészíthető. A hideg, főzés nélküli gyümölcsleves ilyen. Pár perc alatt kész van és már koncentrálhatok is a második fogásra.
Hozzávalók:
- 6 darab őszibarack
- 2 db körte
- 8 dl tej
- 1 tk. fahéj
- 1 db citrom leve
- 150 g kefír
- 3 ek. porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- tetejére: 2dl habtejszín, 2 maréknyi szeletelt mandula
Elkészítése:
Egy mély tálba teszem a meghámozott barackot, körtét, a kétféle cukrot, a fahéjat, a citrom kifacsart levét, a kefírt és egy kevés tejet. Összeturmixolom, majd hozzáadom a maradék tejet. Hűtőbe teszem és jól lehűtöm. A tetejére felvert tejszínhabot és pirított, szeletelt mandulát teszek.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.