Ennek a süteménynek a tésztáját variálni szoktam különböző gyümölcsökkel. Készítettem már meggyel, cseresznyével, ezúttal a szilvára esett a választás. A fahéj, a sült szilva és a citromhéj gondoskodik a csodás illatról.
Hozzávalók:
- 80 dkg szilva
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tk. fahéj
- 1 db citrom lereszelt héja
- 15 dkg vaj
- 1,25 dl tej
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. rumaroma
Elkészítése:
A szilvát megmosom, darabonként 6-8 szeletre vágom és megszórom egy teáskanál fahéjjal.
A sütőt 180 fokra melegítem. Egy kb. 40x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek.
A tésztához a vajat habosra keverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a citrom lereszelt héját és a csipet sót is. Kettéválasztom a tojásokat és a sárgáját egyesével hozzáadom a vajas masszához, végül a - sütőporral elkevert - liszttel váltakozva a tejet is belekeverem.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem (a cukrot a vége felé adom hozzá). Utolsó lépésként a tojásos masszába belekeverem a felvert habot, majd adok hozzá egy evőkanál rumot (sajnos most csak rumaroma volt itthon). A tepsibe öntöm a tésztát, egyenletesen megszórom a fahéjas szilvával és kb. 45 percig sütöm.
A tepsiben hagyom kihűlni, majd négyzet vagy rombusz alakúra vágom a süteményt. Tálaláskor porcukorral meghintem.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.