Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Garfield kedvence, avagy lasagne tavaszi színekben

2015. május 16. - Álom.Íz.Világ.

Ha lasagne-t készítek itthon, akkor a gyerekek csak annyit kérdeznek: Anya, Garfield kedvencét? Ezúttal piros-zöld összeállításban, a darált hús mellett spárgával, cukkinivel, sárgarépával, paradicsommal, bazsalikommal. 

Bonyolultnak, hosszúnak tűnhet az elkészítése, de higgyétek el nem az! Ha mégis annak bizonyul, a végeredmény kárpótol majd! :)

DSC_0058

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 25 dkg lasagne tésztalap
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • 10 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • szerencsendió
  • só, bors
  • reszelt parmezánsajt
  • 2 evőkanál olaj

 

 DSC_0112

Elkészítés:

A spárgát megszabadítom a fás részétől, azaz a tövénél eltöröm ott, ahol hagyja magát, majd megmosom. Vizet teszek oda egy lábasban és ha forr, beleteszem a spárgát 3 percre. Gyakorlatilag blansírozom, nem főzöm! Hideg vízbe szedem ki, így roppanós marad. 2-3 cm-es daraboka vágom.

A megmosott cukkinit zöldséghámozóval - hosszában - vékonyra szeletelem és félreteszem.

Az apróra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a darált húst és fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a felkockázott répát és a négybe vágott paradicsomokat. Amikor a paradicsom kezd összeesni, hozzáöntöm a paradicsomlevet is. Amikor megpuhult a hús és a sárgarépa is, elzárom a hőt.

Elkészítem a besamelmártást. Ehhez a vajon világos barnára pirítom a lisztet, majd felengedem a tejjel és csomómentesre keverem. Sózom, borsozom és reszelek bele szerecsendiót. Folyamatosan kevergetve besűrítem.

A sütőt 200 fokra melegítem.

DSC_0106

Egy tűzálló tálba először besamelt öntök, majd ráteszek egy sor tésztalapot, amelyet ismét a mártással locsolok meg. Így fog megpuhulni a tészta. Erre kerül a lapjára szeletelt cukkini, a paradicsomos húsos ragu, majd ismét egy sor tészta és besamel. A sort a spárgával folytatom, majd ismét a ragu következik és ráteszem a megmosott bazsalikomleveleket is. Az "építményt" tésztalappal, besamellel zárom és alufóliával letakarom.

Az előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd leveszem róla az alufóliát, megszórom a reszelt parmezánnal és sütöm még 15 percig.

 

DSC_0079

DSC_0080

DSC_0081

DSC_0082

DSC_0093

DSC_0097

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2116347760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása