Egy igazán egyszerű egytálétel, kevés összetevőből.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (sárga héjú - impala)
- 8 tojás
- 3 ek. olívaolaj
- só,bors
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- snidling
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra melegítem. A vékony héjú, nyers burgonyát megmosom és felkarikázom. A sütőtálat kiolajozom és belesorakoztatom a szeletelt burgonyát, soronként megsózom, borsozom és a középső sorra teszek egy kevés őrölt pirospaprikát is (a tetejére semmiféleképpen, mert keserű lesz). A sorokra és a tetejére is egy kevés olívaolajat csurgatok, majd beteszem a forró sütőbe. Ha kapott már egy kis színt, alufóliával letakarom és visszateszem, hogy meg is puhuljon.
A tojásokat felverem, megsózom és amikor megpuhult a burgonya, ráöntöm. Visszateszem az alufóliát és addig sütöm így, amíg megszilárdul a tojás. Az utolsó pár percre leveszem a fóliát, hogy szép ropogósra süljön a teteje. Ha elkészült, snidlinget vágok a tetejére.
Friss salátával tálalom.