Tipikusan a "Nézzük mi van itthon!" vacsora következik. Tészta a polcon, bacon a hűtőben, csirkemáj a fagyasztóban, hámozott paradicsom a kamrában. Ennyi.
Hozzávalók:
- 25 dkg (nagyméretű) kagylótészta (durum)
- 2 ek. olívaolaj
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 (kisebb) fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5-6 db csirkemáj
- 1 doboz egész, hámozott paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
Amíg a tészta sós vízben fő, addig elkészítem a "ragut". A kockázott bacont (vagy császárszalonnát) két evőkanál olajon el kezdem pirítani, amikor már üveges, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A kis kockákra vágott csirkemájat ráteszem, megborsozom és pár perc alatt megsütöm. Nem kell sokáig sütni, mert megöregszik a máj.
Utolsó lépésként egész, hámozott paradicsomot öntök rá. Pár percig rotyogtatom, majd elzárom, mert azt szeretném, ha a paradicsom nagyobb darabokban maradna. Ízlés szerint sózom.
A megfőtt tésztát leszűröm és azonnal a forró ragura öntöm és jól átforgatom.
Tálaláskor vágott snidlinggel vagy bazsalikomlevéllel díszítem.
2-3 adag lesz belőle.