Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Kolbászos krumplileves - kicsit másképp

2018. november 10. - Álom.Íz.Világ.

Kicsit más, mint a nálunk hagyományosnak számító tejfölös krumplileves. Más, mert került bele debreceni, galuska, egy nagy csokor petrezselyemzöld és - ami talán a legszokatlanabb - tejjel öntöttem fel a végén. Bár, ha belegondolok, mégsem olyan fura dolog ez. Gyermekkoromban nagyapám gyakran ette a krumplis tészta- vagy tarhonyalevest tejjel. Mi, gyerekek (is) imádtuk. 

Én most ugyanezt az örömöt láttam a lányom arcán, amikor nekiült ennek a tányér levesnek.

 

 

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 db (nagyobb) krumpli
  • 4 db debreceni kolbász
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 4-5 ek. olaj
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tej
  • galuskához:
    • 1 db tojás
    • 8 ek. tej
    • 5 púpos ek. finomliszt

 

 

 

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felkockázott burgonyát és - gyakran megkeverve - pár percig pirítom. Hozzáteszem a felkarikázott debrecenit, átforgatom párszor, majd megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. Annyival, hogy bőven ellepje a kolbászos burgonyát. Sózom, borsozom.

 

 

Amíg a leves fő, összeállítom a galuskatésztát. Ehhez - egy mély tálban - felütök egy tojást, megsózom és villával felverem. Hozzáadom a tejet, majd a lisztet és a villa segítségével csomómentesre keverem. A petrezselyemzöldet felaprítom és félreteszem. 

Amikor már szét lehet vágni a krumplit, akkor beleszaggatom a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, beleöntöm a tejet és rászóróm az aprított petrezselymet. Ahogy a leves ismét forrni kezd, elzárom a hőt és félreteszem a fazekat.

Forrón tálalom.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3916348106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása