Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Tiramisu pohárban

2017. november 10. - Álom.Íz.Világ.

Tiramisu. Az egyik legkedvesebb édesség számunkra, a gyerekek is imádják. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig szerintem végtelenül egyszerű. Ezúttal poharakban tálaltam, így még jobban meg lehet tervezni az adagokat. 

 

 

Hozzávalók:

4 pohárhoz

  • 40 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 ek. kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 12 db babapiskóta
  • 1 dl kávé
  • sötét kakaópor

 

 

Elkészítése:

Lefőzök egy 4 személyes kávéadagot és kihűtöm. Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztom, a fehérjét - egy robotgép segítségével - közepesen kemény habbá verem úgy, hogy menet közben hozzáadok 2 evőkanál cukrot. A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral és két tasak vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét és azzal is alaposan eldolgozom. Utolsó lépésként belevegyítem a tojáshabot.

Magam elé készítem a poharakat. A babapiskótákat félbe töröm, megforgatom kávéban (és gyors mozdulatokkal, háromszor forgatom) és három fél darabot a pohár aljára teszek, erre kanalazok a krémből (kb. 2-3 evőkanállal), majd szitálok rá kakaóport. Újabb három fél piskóta, krém, majd kakaópor következik.

 Tálalás előtt hűtőbe teszem.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6816348074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása