Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Extra szilvás muffin

2017. október 11. - Álom.Íz.Világ.

Még mindig szilva.

Már egy ideje "beragadt" a hűtőben egy tálnyi japánszilva. Az idén már jó párszor készült ebből a gyümölcsből finomság. A legkedveltebb a joghurtos pite, de a belőle készült morzsasüti is elég gyorsan el szokott fogyni. 

Ezúttal is az idő rövidsége volt a döntő tényező. Igaz, hogy pite és a crumble is villámgyorsan megvan, a választás ezúttal mégis egy muffinra esett. Csupa egészséges hozzávaló: teljes kiőrlésű liszt, darált mandula, joghurt, citrom és szilva minden mennyiségben. Szilva alul, szilva felül és még egyszer felül, vagyis ebbe a muffinba került szilvalekvár, fahéjas japánszilva és a non plus ultra - az egyébként elhagyható - szilvaszósz. 

 

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 13 dkg (görög) joghurt
  • 1 db citrom reszelt héja (1 kávéskanálnyit félreteszek a szószhoz)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg darált mandula 
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 4 ek. szilvalekvár
  • tetejére: 35 dkg japánszilva, 1 kávéskanál fahéj, 2 teáskanál nádcukor
  • tálaláshoz: porcukor
  • szilvaszószhoz: 35 dkg japánszilva, 1 kávéskanál fahéj, citromhéj, 3 ek. nádcukor, kevés víz

 

 

Elkészítése:

A szilvát megmosom és szeletekre vágom, majd megszórom fahéjjal és a cukorral, félreteszem.

A sütőt 180 fokra melegítem, és egy muffinsütő mélyedéseit kibélelem papírkapszlikkal. 

A sütőport összekeverem a liszttel, a darált mandulával és reszelt citromhéjjal. A puha vajat pedig - egy mély tálban - a nádcukorral habosra keverem. Hozzáadom egyesével a tojásokat, majd váltakozva belekanalazom a sütőporos lisztet és a joghurtot. 

A muffinformákba kanalazom a tésztát úgy, hogy egy-egy kanállal teszek a forma aljába, utána egy-egy teáskanál szilvalekvár következik, majd újabb kanál tészta, végül pedig ráhelyezem a fahéjas szilvaszeleteket (kissé bele is nyomom a tésztába).

 

 

 

20 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt meghintem porcukorral. 

Amíg sülnek a muffinok, a maradék szilvát egy mély főzőedénybe teszem, hozzáadom a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a nádcukrot. Elkezdem főzni, amikor már forr, adok hozzá egy kevés vizet, csak annyit, hogy ne legyen túl sűrű. Pár percig rotyogtatom, majd kihűtöm. 

 

 

 

 Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4216348064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása