Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Epres, joghurtos alagút cukor nélkül - pár perc alatt

2017. május 24. - Álom.Íz.Világ.

Eper, joghurt, tejszín. Külön-külön is imádjuk őket, de így együtt ismét valami jót hoztak ki magukból. Cukormentes, kedvünkre való desszert. Pár perc alatt elkészíthető, így csak a hűtést kell kibírnunk és kóstolhatunk... :)

 

 

 

Hozzávalók:

  • 6 dl natúr joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 11 evőkanál eritrit (vagy 10 kanál cukor)
  • 1 tasak (20 g) étkezési zselatin
  • 25 dkg eper

 

 

Elkészítése:

Egy lábasba kanalazok 2 dl joghurtot, beleteszem a zselatint és az édesítőt, összekeverem, majd lassú tűzön összemelegítem (forralni nem szabad!). Ha szép homogén a keverék, akkor hozzáadom a maradék, 4 dl joghurtot és a tejszínt.

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát kibélelek folpackkal és egy kevés vizet engedek bele. Körbe-körbe forgatom, hogy mindenhol érje a víz, majd kiöntöm a folyadékot. Megmosom az epreket és vékony szeletekre vágom. A forma aljára sorakoztatom - több rétegben - a gyümölcsszeleteket, majd ráöntöm a tejszínes joghurtot. 

Legalább 3 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalás előtt tálra borítom, eltávolítom a folpackot és 1-2 szem eperrel, mentalevéllel díszítem.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2516348036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása