Eper, joghurt, tejszín. Külön-külön is imádjuk őket, de így együtt ismét valami jót hoztak ki magukból. Cukormentes, kedvünkre való desszert. Pár perc alatt elkészíthető, így csak a hűtést kell kibírnunk és kóstolhatunk... :)
Hozzávalók:
- 6 dl natúr joghurt
- 3 dl habtejszín
- 11 evőkanál eritrit (vagy 10 kanál cukor)
- 1 tasak (20 g) étkezési zselatin
- 25 dkg eper
Elkészítése:
Egy lábasba kanalazok 2 dl joghurtot, beleteszem a zselatint és az édesítőt, összekeverem, majd lassú tűzön összemelegítem (forralni nem szabad!). Ha szép homogén a keverék, akkor hozzáadom a maradék, 4 dl joghurtot és a tejszínt.
Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát kibélelek folpackkal és egy kevés vizet engedek bele. Körbe-körbe forgatom, hogy mindenhol érje a víz, majd kiöntöm a folyadékot. Megmosom az epreket és vékony szeletekre vágom. A forma aljára sorakoztatom - több rétegben - a gyümölcsszeleteket, majd ráöntöm a tejszínes joghurtot.
Legalább 3 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalás előtt tálra borítom, eltávolítom a folpackot és 1-2 szem eperrel, mentalevéllel díszítem.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a