Azon gondolkodom, miért nem sütöttem eddig ilyen sütit. Nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészül és rendkívül finom ez a puha, szaftos pite. Gyanítom, sokféle gyümölccsel ki fogom még próbálni.
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 10 dkg görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 5 db alma
- 2 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. Egy jénaiba teszem, megszóróm fahéjjal, lefedem és a mikrohullámú sütőbe teszem 5 percre, a legmagasabb fokozatra. A puhára párolt almát kihűtöm.
A sütőt 170 fokra melegítem.
A puha vajat és a porcukrot - robotgép segítségével - habosra keverem, hozzáadom egyesével a tojásokat, majd a joghurtot. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és reszelt citromhéjat. A tojásos masszához hozzáadom a sütőporos lisztet és alaposan összekeverem.
Egy kb. 25x20 cm-es tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral. Beleöntöm a tésztát, a tetejére pedig egyenletesen ráterítem a párolt, fahéjas almaszeleteket.
35 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt meghintem porcukorral.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.