Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Üde zöld színben pompázó tésztavacsora

2016. november 16. - Álom.Íz.Világ.

Régóta vadásztam már cukorborsóra (pontosabban a héjára). Azt már észrevettem, hogy nem lehet minden sarkon kapni, ám legnagyobb meglepetésemre - a legutóbbi nagybevásárlás alkalmával - szembejött velem az egyik szupermarketben. 25 dkg-os kiszerelésben, zsengén, üde zöld színben.

 

dsc_0534-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 12 dkg cukorborsó
  • egy kis fej brokkoli
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

dsc_0549-adjust-contrast

 

Elkészítése:

Egy fazékban felteszek kb. három liter, enyhén sós vizet forrni. A brokkolit apró rózsákra szedem, a zsenge szárakat felszeletelem és a borsóval együtt megmosom. A forrásban lévő vízbe először beleteszem a borsót, a brokkolit és pár perc alatt roppanósra (nem teljesen puhára) főzöm, majd minimum hideg (de akár jeges) vízzel teli tálba szedem. A(z újra) lobogó vízbe teszem a gombócokat és csak addig főzöm, amíg az összes fel nem jött a víz tetejére. Leszűröm.

A sonkát vékony csíkokra vágom és a vajon párszor átforgatom, egy picit megpirítom. Ha egy szárazabb a sonkafélét használok, akkor szűrőlapáttal kiszedem és a végén keverem majd az elkészült tésztához. Ha bírja még a sonka a hőt, akkor hozzáadom a zúzott fokhagymát és rászedem a burgonyagombócokat. Jól átpirítom. Hozzáadom a zöldségeket, sózom, borsozom és  alaposan átforgatom.

Frissen tálalom. Ráadásképpen a tetejére kerülhet parmezánforgács.

 

dsc_0540-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

dsc_0550-adjust-contrast

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6716347990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása