Szerencsére a gyermekeim is rájöttek, milyen finom reggeli (vagy vacsora) a zabkása. Szerintem fontos, hogy ízletesen legyen elkészítve. A legutóbbi alkalommal, az utolsó cseppig elfogyott az epres-vaníliás finomság .
A nyaralásunkon megkóstolták az almás változatot, amely szintén elnyerte a tetszésüket. Így arra gondoltam, itthon is kipróbálom.
Szerették. :)
Ha marad egy kevés, azt csatos üvegbe teszem és másnap elviszem reggelire, a munkahelyemre.
Hozzávalók:
- 1 bögre apró zabpehely
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 csipet só
- 1 db reszelt alma
- 1 db citrom reszelt héja
- 2-3 ek. méz
- 1 marék aprított dió
- fahéj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zabpelyhet a tejjel, a vízzel, egy kis csipet sóval együtt felteszem főni. Gyakran megkeverve addig főzöm, még besűrűsödik és megpuhul a zabpehely. Kiszedem egy mély tálba és kihűtöm.
Belereszelem az almát, hozzáadom a mézet és a reszelt citromhéjat. Lehet akár idénygyümölcsökkel is dúsítani, őszibarackot, sárgabarackot belekockázni.
Kis tálkákba tálalom és a tetejét megszórom a fahéjjal összeforgatott, aprított dióval.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a