Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Almás zabkása fahéjas dióval

2016. július 05. - Álom.Íz.Világ.

Szerencsére a gyermekeim is rájöttek, milyen finom reggeli (vagy vacsora) a zabkása. Szerintem fontos, hogy ízletesen legyen elkészítve. A legutóbbi alkalommal, az utolsó cseppig elfogyott az epres-vaníliás finomság . 

A nyaralásunkon megkóstolták az almás változatot, amely szintén elnyerte a tetszésüket. Így arra gondoltam, itthon is kipróbálom.

Szerették. :)

Ha marad egy kevés, azt csatos üvegbe teszem és másnap elviszem reggelire, a munkahelyemre.  

 

DSC_1058-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre apró zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 csipet só
  • 1 db reszelt alma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2-3 ek. méz
  • 1 marék aprított dió
  • fahéj (ízlés szerint)

 

DSC_1062-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A zabpelyhet a tejjel, a vízzel, egy kis csipet sóval együtt felteszem főni. Gyakran megkeverve addig főzöm, még besűrűsödik és megpuhul a zabpehely. Kiszedem egy mély tálba és kihűtöm.

Belereszelem az almát, hozzáadom a mézet és a reszelt citromhéjat. Lehet akár idénygyümölcsökkel is dúsítani, őszibarackot, sárgabarackot belekockázni.

Kis tálkákba tálalom és a tetejét megszórom a fahéjjal összeforgatott, aprított dióval. 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1116347948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása