Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Fokhagymás sült pulykacombfilé gombás-tejszínes tagliatellével

2016. június 11. - Álom.Íz.Világ.

Ennek a fogásnak minden egyes összetevőjét külön-külön is imádom, hátha még összeházasítom őket... :)

Pulyka felsőcomb (az egyik legszaftosabb szárnyashús), barna csiperkegomba, tagliatelle tészta, zöldhagyma, fokhagyma, tejszín.

Az eredmény vajpuha hús, krémes mártásban fürdő tészta egy tányéron. 

 

DSC_1035-adjust-contrast-cut

 

Hozzávalók:

Sült húshoz:

  • 1 db filézett pulyka felsőcomb
  • só, bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. olívaolaj

Tésztához:

  • 30 dkg tagliatelle
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db barna csiperke
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl habtejszín
  • só, bors

 

DSC_1025-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A filézett pulykahúst szétterítem (ha kell, késsel bemetszem, hogy teljesen ki lehessen hajtani), sózom, borsozom mindkét oldalát és egy olívaolajjal meglocsolt kerámia sütőtálba teszem. Rádobom a fokhagyma gerezdeket, lefedem alufóliával és 200 fokos sütőbe teszem.

Ugyanúgy, mint a kacsánál, most sem teszek alá vizet. Az a minimális zsír, ami van a húson, az kisülve, épp elég ahhoz, hogy a hús abban megpuhuljon és még csak ki sem szárad.

1,5 óráig sütöm úgy, hogy egy óra elteltével, ha már puha a hús, leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm. Ha elkészült, kiveszem a sütőből, letakarom fóliával, majd tálalás előtt felszeletem. 

 

DSC_1037-adjust-contrast-cut

 

Amíg előkészítem a tejszínes gombaszósz hozzávalóit, felteszem a tésztának való, enyhén sós vizet a tűzhelyre. 

Felszeletelem a zöldhagymát és a fokhagymát és az olívaolaj-vaj keverékre dobom. Pár percig pirítom (vigyázni kell, nehogy a fokhagyma megégjen), majd rádobom a megmosott, vékony szeletekre vágott gombát. Megborsozom és gyakran átforgatva, lepirítom.

A forró vízbe beleteszem a tésztát és 8 perc alatt megfőzöm.

A gombát megszórom egy kanál liszttel, alaposan megkeverem, majd ráöntöm a tejszínt. Ha túl sűrű, teszek hozzá a tészta főzőlevéből. Megsózom. Ha már forr, elzárom a hőt és rászedem a megfőtt tésztát. Jól átforgatom, tányérra szedem és a pulykahúst szeletekre vágva, ráhalmozom. Ha még mindig nem elég a jóból, a hús szaftjából locsolok rá pár cseppet.

Ebből a mennyiségből kb. 5 adag lesz.

Jó étvágyat!

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1216347942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása