Van egy jól bevált kenyérreceptem, azt szoktam variálni teljes kiőrlésű liszttel, rozsliszttel, tönkölyliszttel, aszalt paradicsommal és magokkal. Ezúttal "sima" fehér kenyér készült belőle, mert a 4 éves kislányom csak ezt eszi meg. Ez van, én egyelőre beletörődtem. :) Na jó, nagy ritkán megeszi a nyomokban másfajta lisztet is tartalmazó kenyérféléket, de pl. a magoktól határozottan elzárkózik. Majd alakul ez még...
Szóval ez a kenyér elég egyszerűen elkészíthető. A hozzávalókból összeállítom a tésztát, kelesztem, formázom, pihentetem, majd megsütöm. A végeredmény egy rendkívül puha belső és ropogós külső.
Hozzávalók:
- 90 dkg búza kenyérliszt (BL 80)
- 2 tk. só
- 2 tk. cukor
- 320 ml langyos víz
- 26 dkg joghurt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. ecet
- https://alomizvilag.cafeblog.hu/2016/03/08/medvehagymas-marvanysajtos-szendvicskrem/
- https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/06/02/vendegvaro-szendvicsek-variaciok-avokadora-es-tojasra/
- https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/07/16/toltott-pritaminpaprika-piros-feher-zold-szinekben/
- https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/12/metelohagymas-tojaskrem/
- https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/12/30/csirkemajpastetom-karamellizalt-hagymaval/
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.