Apósom gyakran készít sajtlevest. Tőle tanultam ezt a receptet. Forrón tálalva isteni finom!
Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 liter húsleves
- 1 liter tej
- 2 db tömlős krémsajt
- 1 db tömlős füstölt krémsajt
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A vajat megolvasztom és rádobom a lereszelt vöröshagymát. Picit megsózom, hogy könnyebben puhuljon a hagyma. Ráteszem a zúzott fokhagymát is, majd néhány keverés után felengedem a húslevessel és a tejjel.
Beleteszem a krémsajtokat, sózom és addig keverem, amíg megolvad benne a sajt.
Ha felforrt, reszelek bele szerecsendiót és végül beleteszem a reszelt sajtokat is.
Forrón tálalom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.