Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Rukkolasaláta grapefruittal és sajttal

2016. január 15. - Álom.Íz.Világ.

Előételként, főételként, köretként egyaránt megállja a helyét ez a saláta, amely egy óriási vitaminbomba, évszaktól függetlenül. Játék az ízekkel. A fűszeres, aromás rukkola, a fanyar, lédús grapefruit, a lágy, krémes sajt és a friss, ropogós - önmagában is vitaminokban gazdag - csíra nagyon izgalmas salátát hoz össze. Aki nem kedveli a grapefruitot, helyettesítse naranccsal.

 

DSC_0835 (2)

 

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 2 maréknyi rukkola
  • 1 db grapefruit
  • 1 púpos ek. krémsajt (friss sajt)
  • 2 tk. méz
  • 4 tk. balzsamecet
  • 2 ek. csíra

 

DSC_0826 (2)

 

Elkészítése:

A rukkolát mossuk meg és hagyjuk egy szűrőben lecsepegni. A grapefruitot hámozzuk meg úgy, hogy egy éles késsel először levágjuk a tetejét és az alját, majd körbe a héját is úgy, hogy fehér rész ne maradjon rajta. Vágjuk ketté és szeleteljük vékony gerezdekre.

A rukkolát tegyük két tányérra, sorakoztassuk rá a grapefruitszeleteket, majd keverjük össze a balzsamecetet a mézzel és egy kevés gyümölcslevet préseljünk ki egy szelet gyümölcsből, adjuk hozzá azt is. Az öntetet csurgassuk rá a grapefruitos salátára, majd morzsoljuk rá a friss sajtot. A tetejére friss csírát tegyünk. Én ezúttal a póréhagymára szavaztam, de kerülhetett volna rá lucerna- vagy brokkolicsíra is.

Jó étvágyat!

 

DSC_0819 (3)

 

 Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

DSC_0816 (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8916347886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása