Előételként, főételként, köretként egyaránt megállja a helyét ez a saláta, amely egy óriási vitaminbomba, évszaktól függetlenül. Játék az ízekkel. A fűszeres, aromás rukkola, a fanyar, lédús grapefruit, a lágy, krémes sajt és a friss, ropogós - önmagában is vitaminokban gazdag - csíra nagyon izgalmas salátát hoz össze. Aki nem kedveli a grapefruitot, helyettesítse naranccsal.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 2 maréknyi rukkola
- 1 db grapefruit
- 1 púpos ek. krémsajt (friss sajt)
- 2 tk. méz
- 4 tk. balzsamecet
- 2 ek. csíra
Elkészítése:
A rukkolát mossuk meg és hagyjuk egy szűrőben lecsepegni. A grapefruitot hámozzuk meg úgy, hogy egy éles késsel először levágjuk a tetejét és az alját, majd körbe a héját is úgy, hogy fehér rész ne maradjon rajta. Vágjuk ketté és szeleteljük vékony gerezdekre.
A rukkolát tegyük két tányérra, sorakoztassuk rá a grapefruitszeleteket, majd keverjük össze a balzsamecetet a mézzel és egy kevés gyümölcslevet préseljünk ki egy szelet gyümölcsből, adjuk hozzá azt is. Az öntetet csurgassuk rá a grapefruitos salátára, majd morzsoljuk rá a friss sajtot. A tetejére friss csírát tegyünk. Én ezúttal a póréhagymára szavaztam, de kerülhetett volna rá lucerna- vagy brokkolicsíra is.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.