Utazni készültünk és olyan édességet szerettem volna vinni, amely bírja a többórás utat és jól, praktikusan lehet szállítani.
No és nem mellesleg gyorsan elkészíthető, hiszen ilyenkor - idő hiányában - a csomagolásé a főszerep. A muffin ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás. Most is erre esett a választás, viszont szerettem volna valami újat kipróbálni.
Hamisítatlanul ősz van, így a diót, az almát és a fahéjat hívtam segítségül. Az elkészült sütemény leginkább a muffinra hasonlít, én azonban mégis csemegének hívom, mert gyakorlatilag a 2/3-a diót, így az állaga jóval masszívabb, mint a muffiné, olyan igazi finomság (ahogy a kislányom mondja)! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg finomítatlan nádcukor
- 1 tk. vaníliaaroma
- 2 tojás
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg darált dió
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk. fahéj
- 3 db nagyobb alma
- tetejére: nádcukor, durvára vágott dió
Elkészítése:
A sütőt - légkeverésen - 170 fokra melegítem.
A puha vajat a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is.
Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a darált diót és a fahéjat. A száraz ill. nedves hozzávalókat összevegyítem, végül pedig hozzáadom a nagylyukú reszelőn lereszelt almát is.
A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszek és belekanalazom a tésztát. Tetejére cukorral elkevert, durvára vágott diót teszek.
25-30 perc alatt megsütöm.
Ebből a mennyiségből 15 darab lesz.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.