Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Tejszínes gombamártás petrezselyemmel

2015. október 24. - Álom.Íz.Világ.

 

Balaton, napsütés, gyerekek, szabadság. 

Gyors ebéd készül, hogy minél több időt tölthessünk a szabadban. A sütőben "magától" sül a kacsa, már csak egy gyors köret hiányzik. 

Hagyma, gomba, petrezselyem, tejszín. Nagyjából ennyi és kész a fejedelmi ebéd.

 

20151024_122146

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba (csiperke)
  • 2 ek. olaj
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 2 merőkanál húsleves/víz
  • só, bors

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, megsózzuk. Rátesszük a megmosott, felkockázott gombát, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Pár perc pirítás után rátesszük a felaprított petrezselyemzöldet és rámerünk 2 merőkanál húslevest (vagy vizet). Lefedjük és puhára pároljuk a fedő alatt a gombát. Ha kellően megpuhult, megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a tejszínt. Pár percig forraljuk, ha kell még sózzuk és elzárjuk alatta a hőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4216347856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása