Balaton, napsütés, gyerekek, szabadság.
Gyors ebéd készül, hogy minél több időt tölthessünk a szabadban. A sütőben "magától" sül a kacsa, már csak egy gyors köret hiányzik.
Hagyma, gomba, petrezselyem, tejszín. Nagyjából ennyi és kész a fejedelmi ebéd.
Hozzávalók:
- 1 kg gomba (csiperke)
- 2 ek. olaj
- 1 db nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2 ek. liszt
- 2 merőkanál húsleves/víz
- só, bors
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, megsózzuk. Rátesszük a megmosott, felkockázott gombát, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Pár perc pirítás után rátesszük a felaprított petrezselyemzöldet és rámerünk 2 merőkanál húslevest (vagy vizet). Lefedjük és puhára pároljuk a fedő alatt a gombát. Ha kellően megpuhult, megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a tejszínt. Pár percig forraljuk, ha kell még sózzuk és elzárjuk alatta a hőt.