Egészséges, tápláló reggeli, amellyel igazán jól indul a nap. Vagy egy könnyű, lágy, mégis izgalmasan ropogós vacsora.
Hozzávalók:
- 25 dkg görög joghurt
- 1,5 ek. méz
- 1/2 db gránátalma
- 3 ek. napraforgómag
- 3 ek. zabpehely
- 2 ek. lenmag
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1 tk. pirított szezámmag
Elkészítés:
A görög joghurtot elkeverem a mézzel. A zabpelyhet és a napraforgómagot egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt világosbarnára pirítom, majd kihűtöm.
Előveszek egy üvegedényt és az aljára szórom a zabpelyhet, a napraforgómagot, a kókuszreszeléket és a lenmagot, majd ráöntöm a mézes joghurtot. A gránátalmát félbevágom és óvatosan kiszedem a magjait, amit a joghurtra teszek és megszórom a pirított szezámmaggal.
Ezzel a mennyiséggel egy 0,5 literes üvegedény lett tele, amelyből két fő bőségesen jól lakik. Célszerű 1-2 órán belül elfogyasztani, amíg a magok és zabpehely még ropogós.
Ha csatos üvegbe tesszük, munkahelyre is könnyen vihetjük magunkkal reggelire, tízóraira.