A bolognai spagetti - egy kicsit felturbózott - változata. Hússal, cukkinivel, paradicsommal, paprikával és fűszerekkel. Ismét egy gyors, de nagyon ízletes fogás. Húsevőknek, zöldségimádóknak egyaránt kedvére való.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 50 dkg darált hús
- 4 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 db pritamin (vagy kápia) paprika
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 8 ek. olívaolaj
- 2 tk. fűszerkeverék (bazsalikom, oregáno, rozmaring, kakukkfű)
- só, bors
- parmezán
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra kockázom és 3-4 evőkanál olajon megdinsztelem, hozzáadom a felkarikázott fokhagymát, a felkockázott cukkinit (én rajtahagyom a héját), paprikát és paradicsomot. Ha a paradicsom nem túl lédús, akkor szoktam beletenni hámozott paradicsomkonzervet vagy paradicsomlevet. Ezúttal az előbbire esett a választás. Befűszerezem, most a szárított változatot használom, mivel a rövid nyaralásunkat nem tolerálták a cserepes zöldfűszerek.... Megsózom és puhára főzöm a zöldségeket. Végül egy tálba kiszedem, botmixerrel pépesítem és félreteszem addig, amíg a darált húst pár evőkanál olajon megsütöm (közben sózom, borsozom). Utolsó lépésként a húst és a zöldséges szószt összeforgatom. Ha sűrűnek találom, a tészta főzővizével hígítom.
A tésztát sós vízben kifőzöm.
Tálaláskor a tésztára halmozom a húsos, cukkinis szószt és megszórom reszelt parmezánnal.
5-6 adag lesz belőle.