Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Habos-diós muffin aszalt sárgabarackkal

2015. július 25. - Álom.Íz.Világ.

A legutóbbi mákos muffin mintájára olyan sütit szerettem volna készíteni, amelynek tésztája könnyű, a nagy melegben is "jól" fogyasztható. A dió remek párost alkot az aszalt sárgabarackkal, a baracklekváros tojáshab a tetején már csak tényleg ráadás.

DSC_0397A

Hozzávalók:

    • 15 dkg puha vaj
    • 14 dkg nádcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db citrom héja
    • 2 tojás
    • 5 dkg liszt
    • 16 dkg darált dió
    • 1 tk. sütőpor
    • 1 tk. őrölt fahéj
    • 2-3 ek. tej
    • 10 dkg aszalt sárgabarack
    • tetejére: 1 ek baracklekvár
    • tojáshabhoz
      • 2 tojásfehérje
      • 2 dkg cukor
      • 1 ek. baracklekvár

 

DSC_0404B

 

Elkészítése:

A sütőt légkeverésen 160 fokra melegítem. A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszek.

A puha vajat habosra keverem a vaníliás ill. barna nádcukorral és a citrom lereszelt héjával. Majd hozzáadom egyenként a tojásokat és azokat is alaposan elkeverem a robotgéppel.

Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a darált diót, a sütőport és a fahéjat. Összevegyítem a két tál tartalmát, jól összekeverem, adok hozzá 2-3 ek. tejet, hogy lazítsam, végül pedig beleforgatom az apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot.

Belekanalazom a masszát a kosárkákba és 25 perc alatt megsütöm.

Amíg hűl a muffin, elkészítem a tojáshabot. (Egyébként enélkül is megállja a helyét, de volt a mélyhűtőmben lefagyasztott tojásfehérje, így gondoltam, miért ne próbálhatnám ki ezt a variációt.)

A tojások fehérjét elkezdem kemény habbá verni, amikor már kellően "sűrű", hozzáadom a cukrot, majd, ha már szép fényes, a baracklekvárt is.

A muffinok tetejét megkenem a lekvárral, rákanalazom az ízesített tojáshabot és 5 perc alatt világosbarnára sütöm.

12 db lesz belőle.

 

DSC_0396A

DSC_0410A

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára is.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2316347816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása