Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Gyümölcsös-vaníliás pohárkrém

2015. július 05. - Álom.Íz.Világ.

Gyönyörű színekben pompázik a piac, óriási választék van, amelyből sokszor igen nehéz választani. Nem is kell feltétlenül. Mindenből vegyünk egy keveset és kóstoljuk végig, világostól a sötétig, aprótól a nagyobbacskáig. :)

Ha nem faljuk fel rögtön és marad pár darab friss gyümölcsünk, készítsünk pohárkrémet. Ezúttal a szeder- őszibarack párosra esett a választás. 

DSC_0145B

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg szeder
  • 2 db őszibarack
  • 8,5 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
  • 2,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg keményítő
  • 0,5 l tej
  • tálaláshoz: csokis ostyarúd

 

DSC_0157B

 

Elkészítése:

A szedret megmosom, a barackot meghámozom és felszeletelem.

A tejet tejforralóban tűzre teszem és beledobom a kikapart vaníliarudat, hogy átadja ízét a tejnek. A vanília magjait a cukorral és a 4 db tojássárgájával habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a lisztet és a keményítőt.  Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett öntöm a tojásos masszához, majd az egészet visszaöntöm a tejforralóba és sűrűsödésig - folyamatos keverés mellett - főzöm. Leveszem a tűzről, forralni ilyenkor már nem kell, mert a tojás kicsapódik!

Whiskys poharakba kanalazok 3 evőkanál vaníliakrémet, majd a felszeletelt barack és ismét a krém következik. Tetejére fekete szedret teszek és fogyasztásig jól lehűtöm. 

Anyósomnál láttam, hogy ő a tejbegrízt/rizst is a tejforralóban készíti, mert így végig gőz felett van a tej (krém), így nem ég le. Azóta én is így készítem! Mindig tanul az ember... :)

3 pohár lett belőle.

DSC_0161B

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2216347806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása